nieuws

Nieuw acuutcentrum Diakonessenhuis Utrecht

Geen categorie

Deze week is de eerste paal geslagen voor het nieuw te bouwen Acuut Centrum van het Diakonessenhuis in Utrecht. Het nieuwe centrum krijgt 13.000 vierkante meter, vijf bouwlagen (vier voor het zorgproces en een voor de benodigde techniek).

Nieuw acuutcentrum Diakonessenhuis Utrecht

 

 

 

 

De intensive care op de eerste verdieping krijgt 16 bedden in de vorm van eenpersoonskamers waarvan er vijf gesluisd zijn om indien nodig te gebruiken als isolatiekamer. Op bouwlaag twee wordt de spoedeisende zorg aangeboden. Hier zijn 14 behandelkamers, waarvan 1 specifiek voor kinderen en 2 traumakamers. De spoedeisende hulp krijgt 1 balie die wordt gedeeld met de huisartsenpost die acht behandelkamers heeft. In het gebouw komt ook een dienstapotheek.

Bouwlaag drie krijgt een verpleegafdeling voor operatiepatienten en telt 69 bedden. Een aparte vleugel gaat het kennis/congres/vergadercentrum huisvesten. Het operatiecomplex bevindt zich op bouwlaag vier met negen operatiekamers met de mogelijkheid tot uitbreiding naar een 10de operatiekamer.

Aansluitend aan de oplevering van het Acuut Centrum is de herinrichting van vrijgekomen ruimte in het ziekenhuis gepland. Daarmee krijgt de uitbreiding en upgrading van het stadsziekenhuis van Utrecht zijn beslag. Het Diakonessenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat gebruik maakt van de GO-Cure regeling. Met deze regeling, die wordt uitgevoerd door AgentschapNL, ondersteunt de overheid de banken bij het verstrekken van nieuwe leningen aan zorginstellingen voor financiering van bouw en verbouw.

Het is de bedoeling dat het gebouw in 2013 zijn deuren opent.

 

Reageer op dit artikel