nieuws

Nederlandse Technische Afspraak voor woningkeuring gepubliceerd

Geen categorie

De Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8060 ‘Keuring bouwtechnische woningkwaliteit – Methodiek en opnamelijst’ is voor kritiek gepubliceerd. Het doel van NTA 8060 is te komen tot een harmonisering van in gebruik zijnde methoden voor de keuring van gebouwen/woningen.

Nederlandse Technische Afspraak voor woningkeuring gepubliceerd

 

 

Commentaar indienen kan tot 1 april 2011 via normontwerpen.nen.nl.

De afgelopen twintig jaar zijn er diverse bouwtechnische keuringen ontwikkeld. Ze lijken op hoofdlijnen op elkaar, maar in de details en de wijze van uitvoering zijn grote verschillen. Door de keuringen te harmoniseren worden bouwkundige keuringsrapporten vergelijkbaar, wat het inzicht in de technische staat van de woningvoorraad vergroot.

De geharmoniseerde woningkeuring NTA 8060 is voor een deel gebaseerd op NEN 2767: reeks Conditiemeting, op een nalooplijst voor bouwonderdelen en op een controlelijst voor aspecten van het bouwbesluit bestaande bouw.

Reageer op dit artikel