nieuws

Wingender Hovenier wint in Zürich

Geen categorie

Wingender Hovenier Architecten heeft in samenwerking met Hara Vogel Architekten en Müller Illien Landschaftsarchitekten de internationale prijsvraag voor woningbouw op het Freilager Albisrieden in Zürich gewonnen.

Wingender Hovenier wint in Zürich

 

 Het uit 1924 daterende handels- en industrie depot ligt in het stadsdeel Letzi, grenzend aan het centrum van Zürich. Het masterplan van Meili Peter Architekten en Vogt Landschaftsarchitekten voorziet in de renovatie en uitbreiding van de bestaande pakhuizen en de nieuwbouw van twee woning ensembles.

Het winnende ontwerp van  Wingender Hovenier Architecten, Hara Vogel Architekten en Müller Illien Landschaftsarchitekten voor het zuidelijke plandeel bestaat uit 270 appartementen en een parkeergarage. Het ontwerp voldoet aan de hoge duurzaamheidscriteria in Zwitserland. De start van de uitvoering van het ensemble is medio 2012 voorzien.

 

Reageer op dit artikel