nieuws

Transformatie onverschillige plekken

Geen categorie

Met het project RTM100 wil AIR, het stedebouwkundige bureau Topotronic uit Rotterdam en architectenbureau URA uit Brussel 100 onverschillige plekken aanwijzen die getransformeerd kunnen worden tot open en gebruikersvriendelijke ruimtes. De initiatiefnemers willen door middel van fotocollages de inwoners van de stad bewust maken van de mogelijkheden van deze openbare ruimtes.

Transformatie onverschillige plekken

 

 RTM100

Rotterdam zet zich in om de kwaliteit van de publieke ruimte te vergroten. Door de landschapsontwerpers van de verschillende diensten en ontwerpers wordt getekend aan een mooie buitenruimte in Rotterdam. Sommige resultaten hiervan zijn al zichtbaar zoals een extra bomenrij op het Schouwburgplein of een groene trambaan.

RTM100

Deze ontwerptrajecten kosten veel tijd, geld en inspanning terwijl veel plekken door een kleine, soms eenvoudige ingreep een eigen identiteit krijgen waardoor ze weer mee gaan tellen in de stad.

RTM100 

Een likje verf op grauw beton, een bankje omdraaien zodat het in de zon staat, een prullenbak niet midden op het trottoir of een doorgang in een blinde muur is vaak voldoende om de plek weer nieuw leven in te blazen.

 RTM100

 

Reageer op dit artikel