nieuws

Top 10 architectuurboeken 2010<br>#07: Malkit Soshan, Atlas of the conflict

Geen categorie

De atlassen die grafisch ontwerper Joost Grootens maakt, zijn een lust voor het oog. Voor visueel ingestelde architecten is dat reden genoeg om ze aan te schaffen. De meest recente atlas, ditmaal over de dynamische totstandkoming van Israël-Palestina, is weer een hoogstandje. Het bijzondere formaat is afgeleid van de kaart van dit gebied. Persoonlijk ben ik niet zo politiek geëngageerd, maar voor deze atlas maak ik een uitzondering.

Top 10 architectuurboeken 2010<br>#07:  Malkit Soshan, Atlas of the conflict

Auteur Malkit Soshan is van kinds af aan gefascineerd door het grensconflict tussen Israël en Palistina. Ze verzamelde door de jaren heen een grote hoeveelheid aan materiaal, waardoor een verloren geschiedenis kon worden gereconstrueerd.

Los van het politieke conflict, dat menig architect die zich bezighoudt met grensgebieden zal boeien, belicht de atlas een van de interessantste cases op het gebied van ruimtelijke planning. Gezien de informatiedichtheid en de complexiteit van het onderwerp is het kaartmateriaal verbazingwekkend duidelijk en inzichtelijk vormgegeven.

www.010.nl

 

Reageer op dit artikel