nieuws

Top 10 architectuurboeken 2010<br>#05: Positions

Geen categorie

Wie Positions leest en het werk van de fotografen bekijkt die zich daarin presenteren, kan niet anders dan zich verbazen over de kwaliteit van de Nederlandse architectuurfotografie. En dan gaat het niet over de technische perfectie. Dat hebben fotografen uit andere landen ook wel onder de knie. Vooral inhoudelijk weten Nederlandse architectuurfotografen de grenzen te verleggen. Vandaar de titel ‘Positions’.

Top 10 architectuurboeken 2010<br>#05:  Positions

 

In dit boek zijn fotografen Jannes Linders, Hans Werlemann, Theo Baart, Jeroen Musch, Ralph Kämena en Bas Princen aan het woord over hun inspiraties en werkwijze.

Fotografen registreren niet, ze interpreteren. Ze kunnen ontwerpers leren opnieuw te kijken naar de maatschappelijke relevantie van hun gebouwen. Dit boek is in die zin te lezen als een soort van ‘mission statement’ waarin de fotografen de autonomie van hun vakgebied onderstrepen en zich nadrukkelijk ontdoen van hun dienende rol.

 www.naipublishers.nl

 

Reageer op dit artikel