nieuws

NRC kiest toch voor Amsterdam

Geen categorie

NRC heeft donderdag bekendgemaakt dat het bedrijf over een jaar verhuist naar het Rokin in Amsterdam en niet naar Den Haag. Dat bevestigt de krant donderdag op de website. Onder NRC Media vallen de dagbladen NRC Handelsblad en nrc.next.

NRC kiest toch voor Amsterdam

 

 

 

Uitgever Hans Nijenhuis zegt dat de lezers voortaan bij de krant binnen kunnen lopen. ‘’Het wordt een mooi, transparant gebouw met een groot café en een debatruimte op de begane grond.’’

Het pand, ontworpen door Cees Dam (wiki) en Bert Maessen, werd tussen 1984 en 1987 als optiebeurs gebouwd. De optiebeurs is inmiddels gevestigd op het Beursplein. De nieuwe huisvesting van de krantenredacties wordt eerst nog gerenoveerd door eigenaar Dijkhuis Vastgoed Management. De gevel wordt herontworpen door Dam & Partners Architecten (Cees en Diederik Dam), de binnenkant door Architectenbureau Jaap Dijkman.

NRC Handelsblad en nrc.next zitten nu langs de A20 bij Rotterdam. De huur daar loopt eind 2012 af en de kranten willen graag naar een zichtbare locatie in het centrum van een grote stad. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch zegt over de verhuizing: “Het is bijzonder prettig om met NRC naar de grootste stad en het meest betekenisvolle centrum van het land te gaan.”

Begin november maakte NRC Media nog bekend de voorkeur te hebben voor huisvesting in de Haagse bibliotheek.Maar door een “killer-aanbod” van Amsterdam is alsnog gekozen voor de hoofdstad.

NRC Media vertrekt uit de Rotterdamse Alexanderpolder omdat het naar een stadscentrum wil. In het gebouw is plaats voor alle ruim 300 werknemers van NRC Media.

Reageer op dit artikel