nieuws

Nederlandse architecten geven Vlaamse oorlogsherinnering een plaats

Geen categorie

Een team van Nederlandse architecten en Belgische wetenschappers is geselecteerd om in de Vlaamse Westhoek de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog beter in beeld te brengen.

Nederlandse architecten geven Vlaamse oorlogsherinnering een plaats

Dat heeft de Vlaamse minister van Toerisme Geert Bourgeois donderdag bekendgemaakt.

Uit vijf voorstellen werd dat van de tijdelijke samenwerking Park 14-18 gekozen. Die bestaat uit Geurst en Schulze architecten (Den Haag), Lodewijk Baljon landschapsarchitecten (Amsterdam), antropoloog Johan Meire uit Halle, Pieter Uyttenhove, hoogleraar stedenbouw aan de Universiteit Gent en tentoonstellingsmaker Terenja van Dijk.

Samen zullen ze tien parken ontwikkelen om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Het ontwerpvoorstel zal volgend jaar worden uitgewerkt tot een volwaardige studie. Het project omvat het gebied van Nieuwpoort tot aan de Franse grens. Daarbij wordt ingezoomd op dertig herinneringsplaatsen, waaronder begraafplaatsen.

Reageer op dit artikel