nieuws

Vernieuwing Nieuw Indische buurt Groningen

Geen categorie

Sinds 2005 werkt Lefier StadGroningen onder de naam ‘De Gordel van Smaragd’ in de Nieuw Indische Buurt aan wijkvernieuwing. Onlangs is in dit project het appartementencomplex aan de Palembangstraat opgeleverd.

Vernieuwing Nieuw Indische buurt Groningen

 

 

 

Het project ‘De Gordel van Smaragd’ betreft onder andere de Bandoeng-, Molukken-, Medan-, Timor- en de Palembangstraat. Lefier realiseert hier ruim 170 nieuwbouwwoningen, eengezinswoningen, appartementen en studio’s, zowel voor verhuur als voor verkoop. Ook wordt de kwaliteit van bestaande woningen verbeterd met energiezuinige toepassingen en isolatie.

 Nieuw appartementencomplex indische buurt groningenHet onlangs opgeleverde appartementen complex aan de Palembangstraat.

Luchtbruggen

Bij de nieuwbouw is gekozen voor een bouwstijl die aansluit bij de traditionele architectuur van de wijk, waarvan baksteen en gesloten bouwblokken belangrijke kenmerken zijn. Twee luchtbruggen verbinden de twee nieuwe appartementencomplexen aan de Palembangstraat. Ze zijn behalve looproute tussen de flats, ook een opvallend element in de architectuur en vormen een fraaie entree naar het hofje aan de Medanstraat.

Toekomst

Lefier gaat in de toekomst nog woningen in de Molukkenstraat bouwen. Het ontwerpbureau onderzoekt nu hoe de (nieuwe) bewoners bij de ontwikkeling van deze nieuwbouw betrokken kunnen worden.

Reageer op dit artikel