nieuws

Verloting Rietveld-reproductie

Geen categorie

Bezoekers van de tentoonstelling Rietvelds Universum in het Centraal Museum in Utrecht maken kans op een reproductie van de rood-blauwe Gerrit Rietveld Stoel. Het museum maakte bekend zo’n stoel te verloten. Om kans te maken op de stoel ter waarde van circa 2000 euro, moeten bezoekers twee vragen over Rietveld beantwoorden.

Verloting Rietveld-reproductie

Bezoekers die twee vragen over Rietveld beantwoorden, maken kans op de stoel ter waarde van bijna tweeduizend euro.

Rietvelds Universum

De tentoonstelling Rietvelds Universum (tot en met 30 januari 2011), onderdeel van het Rietveldjaar, laat zien dat  Gerrit Th. Rietveld (1888-1964) meer dan honderd gebouwen en vele meubelen heeft gerealiseerd. Door de persoon en zijn manier van werken centraal te stellen en te vergelijken met beroemde tijdgenoten als Wright, Le Corbusier, Mies van der Rohe wordt een beeld gegeven van Rietvelds bijdrage aan 20ste-eeuwse architectuur en design. Uniek bij Rietvelds Universum is Werkplaats Rietveld, waar bezoekers geïnspireerd door Rietvelds werk en gedachtegoed zelf aan de slag kunnen. 

ANP

Reageer op dit artikel