nieuws

TWA Architecten wint Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur

Geen categorie

Afgelopen weekend is de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur uitgereikt aan TWA Architecten. Zij kregen de prijs voor het ontwerp van de Woon- Zorgcombinatie Offingaburg te Hallum.

TWA Architecten wint Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur

 

 

 

Het Woonzorgcomplex Offingaburg ligt op de plek van een voormalige koekjesfabriek. Het complex is opgezet voor jonge gezinnen en ouderen. In de Offingaburg is eveneens een wijksteunpunt opgenomen van waaruit de zorg aan ouderen wordt georganiseerd. Daarnaast zijn in het plan twee groepswoningen voor permanente zorg aan ouderen opgenomen. Door de komst van het complex is volgens de TWA Architecten de zorg weer net zoals vroeger dat in het dorp zo vanzelfsprekend was.

 Offingaburg door TWA 

Nummer twee en drie waren respectievelijk: De Boomtoren van Nynke Rixt Jukema (opdrachtgever Stichting Kenniscampus Leeuwarden) en de transformatie van benzinestation tot kantoor door Penta Architecten (projectarchitect Hylke Zijlstra, opdrachtgever New Step Werving en Selectie).

 Boomtoren Vredeman de Vriesprijs

De tweede prijs ging naar de Boomtoren van Nynke Rixt Jukema

De Leeuwarder Courant publieksprijs ging naar de Aula van de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden, een ontwerp van Borren Staalenhoef Architecten.

 Penta derde prijs Vredeman de Vriesprijs 2010

De transformatie van benzinestation tot kantoor door Penta Architecten sleepte de derde prijs in de wacht.

Vredeman de Vries prijs 2010

De Vredeman de Vries Prijs is een provinciale, jaarlijkse prijs die de naam draagt van de in 1527 in Leeuwarden geboren Hans Vredeman de Vries. De prijs is in 2000 ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt; het ene jaar voor architectuur, het andere jaar voor vormgeving. Dit jaar ging de prijs naar architectuur. Het doel van de prijs is het geven van impulsen aan, en het bevorderen van de kwaliteit van architectuur door geslaagde voorbeelden van samenwerking tussen opdrachtgever en architect te bekronen en onder aandacht te brengen van een breed publiek.

Reageer op dit artikel