nieuws

Rakhorst 10e in Duurzame 100

Geen categorie

Anne-Marie Rakhorst, directeur/eigenaar van Search, is in de Duurzame 100 van Trouw op een tiende plaatst geëindigd. In 2009 kwam zij nog uit op de 62e plaats. Herman Wijffels eindigde op de eerste plek. Wubbo Ockels op 2 en Pieter Winsemium op plaats 3. Femke Halsema is op 7 de hoogst genoteerde vrouw. In de top-10 staan dit jaar drie vrouwen; vorig jaar was dat er slechts één.

Rakhorst 10e in Duurzame 100

De bekendmaking van de Duurzame 100 was vorige week in de bibliotheek van Almere. Als afsluiting van de Dag van de Duurzaamheid kwamen bijna alle mensen op de lijst van de Duurzame 100 bij elkaar voor een diner. Tijdens het diner werd een filmpje getoond van Anne-Marie Rakhorst. Hierin legt zij uit dat economie en ecologie hand-in-hand samen gaan. “Het is ongelofelijk leuk om op dit snijvlak te werken en hierbinnen een betere samenleving te creëren.”

Dagblad Trouw kwam dit jaar voor de tweede keer met de Duurzame 100, een lijst van invloedrijke duurzame Nederlanders. Honderd mensen met uiteenlopende achtergronden, die gemeen hebben dat zij zich niet laten ontmoedigen door onheilstijdingen over klimaatverandering, ontbossing en overbevolking.

Reageer op dit artikel