nieuws

Marcel Wanders ontwerpt limited edition voor MAC

Geen categorie

Je hebt architecten, ontwerpers en je hebt bezige bij Marcel Wanders. De laatste loot aan zijn ontwerpersoeuvre betreft een limited edition make-up collectie voor het cosmeticamerk MAC. De make-up lijn bestaat uit onder andere lipsticks, lipgloss, poeders, kwasten, mascara, parfumpommade en een clutch. Eerder ontwierp Wanders de huidverzorgingslijn AQMW (Absolute Quality Marcel Wanders) voor de Aziatische markt.

Marcel Wanders ontwerpt limited edition voor MAC

 

De Mac-collectie is in sommige gevallen voorzien van de signatuur van Wanders, het embossed logo van de schedel van de ontwerper zelf. Verder heeft de make-up lijn opvallende verpakkingen van zwaar glanzend kunststof, geslepen als oud-Hollandse tafelpoten, of in facet als een kristal.

Vermeer

De sfeer en emotie van de 17e eeuwse Hollandse schilder Vermeer stond voor deze collectie centraal. Deze schilder is een creatieve inspiratiebron die als een rode draad door Wanders’ leven loopt. Wanders bestudeerde voor de MAC collectie de gereedschappen en gebruiksrituelen van Vermeer; van kwasten tot mengdoosjes. Zoals Vermeer met licht vrouwen tot leven kon laten komen op zijn doek, zo wilde Wanders de moderne vrouw gereedschap geven om zichzelf te verfraaien.

Make-up lijn Marcel Wanders 

Wanders’ favoriete product uit de lijn is dan ook de kwast. “Dit is het juweel voor de vrouw, zoals de allerbeste kwast ook het juweel voor de schilder is”, aldus de ontwerper. Ook de lipgloss is een van zijn favorieten.

Uitverkocht

De limited edition collection by Marcel Wanders wordt op 4 december 2010 in 72 landen gelanceerd. Julie van Ongevalle, brand- en general manager van MAC in de Benelux, verwacht dat de collectie al voor de kerst uitverkocht zal zijn.

“MAC is er niet alleen voor visagisten, we werken graag samen met allerlei artistieke mensen. Het gaat ons niet in de eerste plaats om de bekendheid van ons merk, we houden er vooral van creatief te zijn en het talent te benadrukken”, benadrukt Van Ongevalle.

In Nederland is de lijn alleen te koop bij de MAC-winkel in Amsterdam.

Bron: NU.nl

 

Reageer op dit artikel