nieuws

Kengo Kuma geselecteerd als winnaar V&A Museum Dundee

Geen categorie

Het Japanse architectenbureau Kengo Kuma & Associates is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het Schotse Victoria en Albert Museum in Dundee. Het iconische gebouw moet een impuls geven aan het havengebied van de Tay en het toerisme stimuleren.

Kengo Kuma geselecteerd als winnaar V&A Museum Dundee

 

 

 

Vooraf waren zes gerenommeerde architectenbureaus geselecteerd om hun voorstel in te dienen. Dit waren Sutherland Hussey, Steven Holl Architects, REX, Delugan Meissl, Snøhetta en Kengo Kuma.

Kengo kuma wint opdracht V&A Dundee 

De jury koos unaniem voor het voorstel van Kengo Kuma. Volgens hen “zal het ontwerp bezoekers aanmoedigen om het opnieuw en opnieuw te bezoeken. Het geeft een duidelijk beeld van de stad, draagt bij aan een nieuwe ervaring van de rivier en is van binnen net zo opwindend als van buiten”, zegt Lesley Knox, voorzitter van het project en van de jury. “Het heeft de potentie om een van de meest opwindendste gebouwen van Europa te worden.”

Kengo kuma wint opdracht V&A Dundee 

Meer dan 13.000 mensen brachten een bezoek aan de tentoonstelling waar alle zes ideeën ter inzage lagen. De mening van het publiek maakte onderdeel uit van het beoordelingsproces.

Kengo kuma wint opdracht V&A Dundee 

Kengo Kuma architects zal in 2011 zal samen met de partners het voorstel verder uitwerken waarna het de bedoeling is om in de herfst van 2012 te starten met de bouw.

Het winnende ontwerp, de modellen en de voorstellen van de andere mededingers zijn nog tot en met zaterdag 13 november te zien in bibliotheek van de Universiteit van Abertay Dundee.

 

Reageer op dit artikel