nieuws

KCAP met Ateliers 115 winnen Franse prijsvraag

Geen categorie

KCAP Architects&Planners heeft in samenwerking met het lokale Ateliers 115 de internationale competitie voor de renovatie en uitbreiding van een kantoorgebouw in Neuilly-sur-Seine gewonnen. Het bestaande kantoorgebouw is een ontwerp van de Zwitserse architect Roland Rohn voor Laboratoires Roche uit 1969-71.

KCAP met Ateliers 115 winnen Franse prijsvraag

 

 

Het programma omvat de renovatie van het bestaande kantoorgebouw van 17.000 m2 en de eventuele uitbreiding ervan. Van het nieuwe gebouw wordt verwacht dat de gevels, installaties en ruimtelijke flexibiliteit voldoen aan de huidige normen voor duurzaamheid en efficiëntie.

 KCAP Frankrijk 

In het ontwerp  wordt elk van de bestaande vleugels zijdelings uitgebreid. Dit creëert een volumespel van vier fijn gedifferentieerde bouwdelen, gegroepeerd rond een centrale kern, die ieder naar een andere richting zijn georiënteerd. De interne organisatiestructuur biedt opties voor zowel een klassieke kantoor lay-out en open kantoorvloeren. Ook biedt het concept mogelijkheden om een of meerdere huurders te huisvesten.

Door de compositie van de volumes ontstaat een concept dat de groene omgeving in het concept op verschillende manieren terug laat komen: in groene patio’s en vides binnen en groene daken buiten. Door de grote transparantie van de begane grond is er nauwelijks een scheiding tussen binnen en buiten en loopt de groene buitenruimte door in het gebouw.

 KCAP situatie-Frankrijk 

Het gebouw krijgt een dynamische uitstraling door de horizontale en verticale plaatsing van de nieuwe gevel en toont de gevarieerde bouwmassa als een volume met een identiteit voor de toekomstige gebruiker.

Het concept is een ontwerp van KCAP en Ateliers 115 met de adviseurs CapTerre (duurzaamheid), Deerns Nederland (bouwfysica) en de Japanse kunstenaar Nobu Nakanishi.
Het ontwerp zal verder worden uitgewerkt voor de bouwvergunningsaanvraag in het voorjaar van 2011. Begin bouw is gepland in de herfst van 2011, de oplevering wordt verwacht in het najaar van 2013.

 

Reageer op dit artikel