nieuws

Holon (Israel) krijgt Nederlands stadshart

Geen categorie

De Haagse architectenbureaus Vera Yanovshtchinsky Architecten en BINT Architecten, hebben de openbare prijsvraag voor een nieuw stadshart in Holon gewonnen. De stad ligt ten zuidoosten van Tel Aviv. De bureaus worden in Israël vertegenwoordigd door Setter Architects.

Holon (Israel) krijgt Nederlands stadshart

 

 

 

Het nieuwe stadshart wordt gevormd door een stadsplein, hieraan liggen een gemeentehuis, een concertzaal en muziekcentrum, kantoren, winkels, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Het combineert een stedelijk plein met een gebouwd ensemble dat aansluit op de structuur van zijn omgeving en de stad.

 Holon door vya 

De jury was unaniem in de beslissing om de inzending van Yanovshtchinsky Architecten en BINT Architecten uit te roepen tot winnaar. “Het plan beantwoordt aan alle beoordelingscriteria die de gemeente heeft gesteld. Door de flexibiliteit blijft ontwikkeling in de toekomst mogelijk zonder dat het hoge niveau van het ontwerp en zijn architectonisch karakter wordt aangetast. Het vormt een ensemble en geen afzonderlijke iconen. Zowel de compositie als de gevels boeien. Het project toont een volwassen architectonische benadering zowel met betrekking tot het gebouwde weefsel als het weefsel van de openbare (tussen)ruimte”.

 Holon door vya 

Reageer op dit artikel