nieuws

Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie

Geen categorie

Wie wordt de winnaar van de prijsvraag ‘Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie’. De prijsvraag roept op tot innovatieve ontwikkelingsvisies en – strategieën voor het schiereiland Cruquius gelegen in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied.

Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie

 

 

 

Op de oproep van het Platform Openbare Ruimte kwamen 55 inzendingen binnen die “elk op hun eigen manier vorm geven aan doeltreffende ingrepen in de openbare ruimte, in combinatie met een ontwikkelingsstrategie waarin invulling wordt gegeven aan zaken als tijdelijkheid en flexibiliteit.”

De nominaties zijn:

–    Bureau B+B i.s.m. Investeren in Ruimte met de inzending ‘Speelruimte’
–    De Urbanisten met de inzending ‘Berg Boomgaard Strand’
–    Kria Djoijoadhiningrat met de inzending ‘Bedrijvig Terrein’
–    Posad i.s.m. APPM met de inzending ‘De bocht van Cruquius’
–    USE Architects met de inzending ‘Cruquius in de steigers’
–    Zandbelt&vandenBerg met de inzending ‘Cruquius Watermerken’

De winnaar wordt op 18 november bekend gemaakt op het Openbare-ruimte congres in de Roders-terminal aan de Cruquiusweg. De prijs bestaat uit een adviesopdracht van ontwikkelingscombinatie OCN ter waarde van € 25.000,-.

 

Reageer op dit artikel