nieuws

Nederlands videokunstwerk in Guggenheim Museum

Geen categorie

De Nederlandse video-artieste Evelien Lohbeck is een van de vijfentwintig winnaars van de Youtube Play Video-wedstrijd. Haar videokunstwerk zal twee dagen op de gevel van het Solomon R. Guggenheim Museum in New-York te zien zijn. Dat meldt Youtube vrijdag.

Nederlands videokunstwerk in Guggenheim Museum

Lohbeck was een van de 23.358 inzendingen uit 91 landen. De Nederlandse was tijdens de uitreiking in New-York aanwezig om de première van haar eigen video mee te maken. In de video verandert Lohbeck een papieren boek in een laptop en laat deze in het filmpje tot leven komen.

Uit alle inzendingen zijn eerst 125 video’s geselecteerd, die vervolgens vertoond werden via het Youtube Play-kanaal en in de videokiosks in de Guggenheimmusea wereldwijd.

Innovatief

Volgens Nancy Spector, adjunct-dircteur en hoofdcurator van de Guggenheim Foundation en juryvoorzitter, noemt de video’s ‘een overzicht van innovatief gemaakt videowerk’.

“Youtube Play is een geslaagde poging om de diamanten onder de video’s op het kruispunt van creativiteit en technologie te vinden en te tonen”, voegt Youtube Nederland daaraan toe.

De overige winnaars komen uit Australië (1), Brazilië (1), Canada (2), Chili (1), Tsjechië (1), Denemarken (1), Engeland (2), Frankrijk (1), Japan (1), Noord-Ierland (1), Verenigde Staten (9), Zuid-Afrika (2) en Zuid-Korea (1).

 

Reageer op dit artikel