nieuws

Laag BTW-tarief op verbouwen heeft gewenste effect

Geen categorie

Het verlaagde BTW-tarief op renovatie- en herstelwerkzaamheden van woningen heeft effect. Het aantal consumenten dat de komende maanden een verbouwing gaat uitvoeren is toegenomen met 15 %. De verlaging is nog negen maanden van kracht. Het aantal consumenten dat overweegt om in dit tijdsbestek werkzaamheden te verrichten in en om het huis is zelfs toegenomen met 31 %. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Laag BTW-tarief op verbouwen heeft gewenste effect

Het verlaagde BTW-tarief is sinds het begin van deze maand van toepassing. De maatregel is ingevoerd door minister De Jager van Financiën met het doel de productie en werkgelegenheid in de bouwsector te bevorderen. Vooralsnog lijkt de maatregel het gewenste effect te sorteren.

Badkamers, keukens, zolder…

De consumenten met directe en indirecte verbouwplannen is gevraagd welke plannen men heeft. Hieruit blijkt dat men voornamelijk de badkamer wil verbouwen (25%). Daarnaast worden het verbouwen van de keuken (18%), het renoveren van de zolder (11%) en het plaatsen serre of uitbouw van de woning genoemd (11%). Ten opzichte van de normaal te verwachten plannen lijkt er dus voor diverse leveranciers in de bouw en uiteraard voor de uitvoerende partijen een goede periode aan te breken.

Helaas lijken de verbouwingsplannen van consumenten vooralsnog weinig werk op te leveren voor architecten.

 

Reageer op dit artikel