nieuws

Fulya Erdemci curator Turks Paviljoen Venetië 2011

Geen categorie

Fulya Erdemci is geselecteerd als curator van het Turkse Paviljoen voor de Biënnale van Venetië, die plaatsvindt van 4 juni t/m 27 november 2011. Fulya Erdemci is directeur van SKOR, Stichting Kunst en Openbare Ruimte te Amsterdam.

Fulya Erdemci curator Turks Paviljoen Venetië 2011

 

 

De adviescommissie die Erdemci heeft benoemd werd samengesteld door de Istanbul Foundation for Culture and Arts en bestond uit Ali Akay, Emre Baykal, Levent Çalýkoðlu, Nermin Saybaþýlý en Baþak Þenova. Het Paviljoen bevindt zich in het Artiglieri van Arsenale, de hoofdlocatie van de Biënnale.

CV Erdemci

Naast haar aanstelling als directeur van SKOR, Stichting Kunst en Openbare Ruimte in 2008, was Erdemci curator van verschillende internationale tentoonstellingen en biënnales. Na haar afstuderen aan Columbia University, New York in 1993, doceerde Erdemci aan de Bilkent University in Ankara, Turkije en werd zij een van de eerste directeuren van de Istanbul Biënnale (1994-2000). Zij werd geselecteerd als co-curator van de 25e Sao Paolo Biënnale Citades/Cities (2002) en van de 2e Moscow Contemporary Art Biënnale (2007). Daarnaast was zij samen met Danae Mossman co-curator van SCAPE – ‘Wandering Lines: Towards A New Culture of Space’, de 5e Biënnale voor kunst en openbare ruimte in Christchurch, Nieuw Zeeland (2008). In 2002 initieerde zij de ‘Istanbul Pedestrian Exhibitions’, de eerste tentoonstelling in de openbare ruimte in Turkije waarbij ‘de voetganger’ centraal stond. Daarnaast was zij co-curator van de tweede editie in 2005 met Emre Baykal en assistant curator Arzu Yayýntaþ. Fulya Erdemci was gastdocent aan Bilkent University (1994-1995), Istanbul University (1999-2000), Marmara University (1999-2000) en Bilgi University Department Visual Communication Design Graduate Program (2001-2007).

Reageer op dit artikel