nieuws

Essalam Moskee na 8 jaar af

Geen categorie

Ondanks een kleine tegenslag – gisteren bracht wethouder Hamit Karakus het nieuws dat de gebruiksvergunning niet kon worden verleend omdat de deuren van de moskee nog niet brandwerend genoeg zijn – zit de opening van de Essalam Moskee er nu toch echt aan te komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze nu plaatsvinden op 17 december.

Essalam Moskee na 8 jaar af
SONY DSC

 

 

2008 was het grootste crisisjaar in de geschiedenis van de bouw van de Moskee. De Duitse aannemer Karl König kreeg ruzie met de Al-Maktoum Foundation over de betaling. De bouw kwam volledig stil te liggen. Toen de gemeente dreigde de bouwvergunning dan maar in te trekken, ging het moskeebestuur in allerijl in zee met het Rotterdamse bedrijf SAB. Sindsdien verloopt de voortgang van de bouw voorspoedig.

Na oplevering is de Essalam Moskee de grootste moskee van Nederland.

 

Reageer op dit artikel