nieuws

Derde prijs in Rome voor twee Haagse architectenbureaus

Geen categorie

Global Architects is in samenwerking met Bloot architecture, derde geworden in de internationale ideeëncompetitie The Vertical Spa in Rome. Initiatiefnemer Arquitectum en Istituto Nazionale di Architettura was in de prijsvraag op zoek naar een 100 meter hoge verticale Spa tegenover het Colloseum.

Derde prijs in Rome voor twee Haagse architectenbureaus

 

 

De twee jonge Haagse architecturenbureaus zochten de oplossing in hoogbouw waarin ‘De Filter’ niet alleen functioneert als stedebouwkundige beleving maar ook in het gebruik van het gebouw.

 Filter - Verticale Spa Rome 

De beleving begint boven in het gebouw als ontsnapping uit het chaotisch stedelijk leven. Door schijven die dienst doen als filter dalen de gebruikers door het gebouw, als water dat naar beneden sijpelt. Onderweg maken ze gebruik van de verschillende spa functies. De ruimte tussen deze schijven werkt als een verbindende leegte waarin verschillende programma’s elkaar infiltreren. Door deze leegtes bewegen gebruikers door het gebouw en worden zij steeds blootgesteld aan verschillende ingekaderde uitzichten op de stad Rome.

 Filter - Verticale Spa Rome 

Reageer op dit artikel