nieuws

Beeldengroep voor nieuwe woonwijk

Geen categorie

Gisteren is door Bouwfonds ASR en kunstenaar Ruud Kuijer het grootste kunstwerk voor de woonwijk Parkhaven in Utrecht per schip getransporteerd. De sculptuur is de grootste van dertien beelden die in opdracht van projectontwikkelaar Bouwfonds ASR en het Bouwfonds Cultuurfonds zijn gemaakt. Ruud Kuijer en zijn team van specialisten werkten meer dan een jaar aan de realisatie van de kunstwerken waarbij de tegenstelling interieur-exterieur centraal staat.

Beeldengroep voor nieuwe woonwijk

De beeldengroep van Ruud Kuijer krijgt een plaats in de nieuwe woonwijk Parkhaven waaraan sinds 2002 wordt gewerkt. In de nieuwe wijk in het westelijk centrum van Utrecht is gewerkt met niveauverschillen. Alle woongebieden liggen iets hoger dan de openbare weg. Het laagste niveau vormt het water met vlak daarboven de lage parkoevers en stadskades. Op maaiveldniveau liggen de openbare ontsluitingsstraten, op een tussenniveau de gemeenschappelijke semi-openbare terreinen van waaruit de woningen ontsloten worden.

Parkhaven Utrecht 

De bebouwing bestaat behalve uit (kade)appartementen, stadswoningen, maisonnetes ook uit verschillende penthouses. Voor deze penthouses tekende interieurarchitect Jelle Hekstra van het bekende Utrechtse bureau StrandNL de indeling.

Penthouse Parkhaven
Penthouse in de wijk Parkhaven

Verder komen in de wijk restaurants, een basisschool, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en voorzieningen voor recreatie.

Reageer op dit artikel