nieuws

Velux Model Home 2020 bekroond met Innovation Award

Geen categorie

Het Velux Model Home 2020 project is tijdens de British Homes Awards de winnaar geworden van de Innovation Award voor Building Technology (BHA). Het ontwerp van de C02 neutrale twee onder één kapwoningen waren geselecteerd door een panel van bouwexperts.

Velux Model Home 2020 bekroond met Innovation Award

 

 

De juryleden prezen het duurzame ontwerp voor de oorspronkelijke toepassing van bouwtechnieken en de stimulerende manier waarop het gebouw daglicht, natuurlijke ventilatie en hernieuwbare technologieën gebruikt om het energieverbruik te minimaliseren. De woningen worden gezien als voorbeeld voor het ontwerpen van toekomstige duurzame woningen.

Velux 

De modelwoningen worden gebouwd in Kettering, Northamptonshire (Groot-Brittannië) en zijn ontworpen door HTA Architecten, die tevens winnaar werd van de felbegeerde titel BHA Architect van het Jaar. De woningen zijn ontworpen volgens de principes van Active House en een voorbeeld voor duurzame woningen die aantrekkelijk zijn voor bewoners en tevens eenvoudig en betaalbaar toepasbaar zijn voor repeterende woningbouw. De woningen streven ernaar 70 procent minder CO2 uit te stoten. De resterende 30 procent CO2 wordt gecompenseerd met toegestane oplossingen.

Model Home 2020

In Denemarken zijn twee demonstratieprojecten van Velux gebouwd waarin elk gebouw een afspiegeling is van de verschillende klimatologische, culturele en architectonische condities van het land waarin ze zijn gebouwd. De gebouwen staan 6 tot 12 maanden na voltooiing open voor het publiek en worden vervolgens verkocht. Elk gebouw zal worden gevolgd tijdens het gebruik van het gebouw om te zien hoe de experimenten zich ontwikkelen in werkelijke omstandigheden. De twee gebouwen in Denemarken, Home for Life en Green Lighthouse (in Aarhus en Kopenhagen), zijn gereed, die in Groot-Brittannië, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk zullen volgen in 2010 en 2011.

 

Reageer op dit artikel