nieuws

UNStudio Toren Zuidas Amsterdam gerealiseerd

Geen categorie

De UNStudio Toren op de Zuidas in Amsterdam is voltooid. De toren maakt deel uit van Mahler4, een cluster van zes gebouwen gelegen in het hart van de Amsterdamse Zuidas. Met een hoogte van 82,5 meter telt de UNStudio Toren 20 verdiepingen kantoorruimte en een begane grond met een entresol.

UNStudio Toren Zuidas Amsterdam gerealiseerd

 

 

Het gevelpatroon van de UNStudio Toren bestaat uit een spel van tegenstellingen tussen horizontale en verticale geledingen welke zijn gebaseerd op de principes van het Moiré-effect. De horizontale geleding bestaat uit witte aluminiumbanden die rondom het gebouw zijn gewikkeld. Doordat de banen variëren in grootte, diepte en transparantie wordt zon gefilterd, maar dringt het licht ook diep door tot in het gebouw.

 UN Studio Amsterdam Zuidas opgeleverd 

De verticale accenten worden gevormd door een aantal interne vides aan de verschillende gevels, die zich uitstrekken over verschillende verdiepingen. Deze vides bewerkstelligen in het interieur een sterke relatie tussen binnen en buiten. Het aanzicht van de toren wordt sterk bepaald door de aanwezigheid van deze vides en maakt dat de gevel voor de gebruikers onderdeel uitmaakt van de kwaliteit van de binnenruimte.

 Plattegronden

Beleving van de werknemers

Verschillend gekleurde glaspanelen zijn geplaatst in de verticale vides, waardoor de ruimten achter de vides zich onderscheiden in identiteit en lichtwerking. De vides zorgen er ook voor dat het daglicht tot diep in het gebouw kan doordringen.

Mahler4

Mahler4 omvat 38.000 m2 woningen, 162.000 m2 kantoorruimte en 30.000 m2 winkels, horeca en sportfaciliteiten. De zes torens variëren in hoogte van 85 tot 100 meter en zijn vernoemd naar de architectenbureaus die ze hebben ontworpen.

In de UNStudio Toren huurt de Royal Bank of Scotland negen verdiepingen en maakt gebruik van de zuidelijke ingang met commerciële ruimten aan de Gustav Mahlerlaan.

Reageer op dit artikel