nieuws

Uitslag Water, Wonen & Ruimte Award

Geen categorie

Het project De Gouden Kust in Maasbommel en de Goese Schans in Goes hebben de eerste Water, Wonen & Ruimte Award gewonnen in respectievelijk de categorieën ‘gerealiseerd project’ en ‘plan’. Deze award is een initiatief van het vakblad Water, Wonen & Ruimte, een uitgave van Elba Media.

Uitslag Water, Wonen & Ruimte Award

 

 

De jury wees in de categorie ‘gerealiseerd’ de Gouden Kust als winnaar aan, mede vanwege de grote iconische waarde van het project. Het plan voor de woonwijk Goese Schans sprong er volgens de jury uit vanwege de algehele kwaliteit als waterstad.

De Gouden Kust in Maasbommel

De Gouden Kust wist ook dit jaar de aandacht van de internationale media te trekken. Een Franse cameraploeg legde de drijvende- en amfibische woningen vast, nadat de Franse Atlantische kust was geteisterd door watersnood. Het signaal was duidelijk: drijvende huizen verzuipen niet. ‘Voorbeeldstellend’ was naast ‘iconisch’ dan ook een van de kwalificaties die de jury verbond aan dit project.

 Goese Schans 

De Goese Schans in Goes

Bij het ontwerp van Goese Schans heeft landschapsarchitectenbureau West 8 zich laten inspireren door Hollandse watersteden als Delft en Schiedam. Goese Schans onderscheidt zich volgens de jury van de vele recreatieve waterenclaves die de laatste decennia in Zeeland zijn verrezen. Het ultieme ‘waterstadgevoel’ spreekt volgens de jury spreekt uit het ontwerp.

Nominaties

Alle genomineerde projecten – de Grift (Apeldoorn), De Gouden Kust (Maasbommel) en de Speeldernis (Rotterdam) in de categorie ‘gerealiseerd’ en Stadswerven (Dordrecht), Goese Schans (Goes) en de Citadel (Westland) in de categorie ‘plan’ doen volgens de jury de status van Nederland als innovatieve waternatie eer aan. De uitkomst in beide categorieën was dan ook bijna too close to call. 

 

Reageer op dit artikel