nieuws

Twintig jaar Loof en Van Stigt (LEVS)

Geen categorie

Met ingang van 1 oktober gaat Loof en van Stigt Architecten verder onder de naam LEVS architecten. De naamsverandering valt samen met het twintig jarig bestaan van het bureau. Reden voor een nieuw beeldmerk en een jubileumpresentatie. Bovendien wordt op 7 oktober de eerste paal geslagen van de nieuwe woontoren De Zilverling in Geuzeveld, Amsterdam.

’20 jaar met LEVS’ is de titel van de jubileumpresentatie die het architectenbureau Loof & van Stigt uitgeeft. Het boek geeft geen reeks architectuurplaatjes, maar wil duidelijk maken waar LEVS al twintig jaar voor staat, wat zij mooi en belangrijk vinden en wat de drijfveren zijn van   Marianne Loof, Adriaan Mout, Jurriaan van Stigt en hun dertig medewerkers . 

LEVS Zilverling

Het jubileum wordt luister bijgezet door het slaan van de eerste paal van De Zilverling, een vijftien verdiepingen tellende woontoren aan de rand van het Eendrachtspark in Geuzenveld, in de westelijke tuinsteden van Amsterdam. In het stadsvernieuwingsproces dat in dit stadsgewest gaande is, draagt LEVS haar steentje bij. Het nieuwe appartementencomplex is onder meer bedoeld voor oude bewoners van de wijk en hoopt antwoord te geven op de maatschappelijke vraag hoe nieuw leven in te blazen in de bestaande stad. Alles met respect voor de oude idealen van de wijk. 

 www.levs.nl
www.levs.nl/animatie
www.thonik.nl
www.farwest.nl

Reageer op dit artikel