nieuws

Topexpositie in woontoren New Orleans Rotterdam

Geen categorie

In Nederlands hoogste woontoren New Orleans op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt in de weekenden van september een expositie gehouden. De toren, met een hoogte van 158,36 en 45 verdiepingen is een ontwerp van Álvaro Siza. De oplevering is in het laatste kwartaal van dit jaar. Thema van de tentoonstelling in de glazen expositieruimte aan de waterkant is: ‘Strik/Siza’.

Topexpositie in woontoren New Orleans Rotterdam

 

Berend Strik (50) kreeg van woningfonds Vesteda opdracht in 52 werken in een door de kunstenaar te bepalen dwarsdoorsnede alle dimensies van de architectuur, het interieur en het ontwerpend vermogen van Álvaro Siza vast te leggen. Strik gebruikt vele elementen om zijn veelzijdig talent te uiten, zoals borduurkunst, fotografie en architectuur. Bij zijn borduurkunst op de door hem gemaakte foto’s gebruikt hij stoffen waardoor een driedimensionaal effect ontstaat. Zo is hij er in geslaagd de kracht van de architectuur van de Portugese architect beeldend, toegankelijk en tastbaar te maken.

Strik Siza New Orleans 

De expositie Strik/Siza is tot eind september op de zaterdagen en zondagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur in hoogste woontoren New Orleans. Naast de kunstwerken zelf zijn ook een aantal originele foto’s van Berend Strik te zien, dat ten grondslag ligt aan deze kunstwerken. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen bij voldoende belangstelling ook de modelwoningen op de 12e verdieping, de Private Health Club en de door Álvaro Siza ontworpen daktuin op de 4e verdieping bekijken.

Strik Siza New Orleans 

Locatie: Woontoren New Orleans, de glazen expositieruimte aan de waterkant (Rijnhaven), Otto Reuchlinweg, Wilhelminapier, Rotterdam

 

Reageer op dit artikel