nieuws

Tijdelijke paviljoens in Beijing en New York

Geen categorie

Idenburg Liu (SO-IL) uit New York heeft twee tijdelijke paviljoens opgeleverd in Beijing en New York. Het Flockr-paviljoen in Beijing is door het Nederlands-Chinese bureau geplaatst als centraal punt van het festival ‘Get it Louder’. Het New Yorkse paviljoen is het winnende ontwerp van de prijsvraag ‘In Tension’.
SO-IL Flockr Pavilion for GET IT LOUDER, Beijing from SO-IL on Vimeo.

Tijdelijke paviljoens in Beijing en New York

Het Flockr-paviljoen in Beijing wordt de ontmoetingsplaats, het centrale knooppunt van het kunst- en mediafestival ‘Get It Louder’ dat van 22 oktober tot en met 7 november wordt gehouden. In het paviljoen is ook ruimte voor lezingen, bijeenkomsten en andere activiteiten. Het paviljoen is opgebouwd uit 56 dunne, flexibele stalen stangen die met elkaar zijn verbonden door twee ringen. Aan de constructie zijn duizend getinte spiegelende panelen bevestigd die de huid van het paviljoen vormen. De reflecterende panelen zijn alleen aan de bovenkant aan de constructie bevestigd waardoor ze mee kunnen deinen op de wind. Er ontstaat zo een bewegend paviljoen met een steeds wisselende gevel.

Beijing paviljoen So-Il

Beijing paviljoen So-Il 

Kleinschalig

Van een heel andere orde van SO-IL is ‘In Tension’, een eenvoudig en draagbaar bouwpakket bestaande uit losse onderdelen. Het tijdelijk onderkomen is door een persoon te vervoeren en op te zetten waardoor ruimte ontstaat om jezelf terug te trekken. Het gevoel van geborgenheid wordt vergroot door het overspannende net om de constructie.

Beijing paviljoen So-Il 

In Tension is het resultaat van de prijsvraag Sukkah City in New York waarin gezocht werd naar kleine rituele schuilplaatsen, een ‘sukkah’. Een sukkah verwijst in het Joodse geloof naar de tijdelijke onderkomens die men bouwde met allerhande bouwmaterialen, waarin men woonde tijdens de ‘exodus’ uit Egypte.

Beijing paviljoen So-Il 

 

Reageer op dit artikel