nieuws

Tijdelijk Stedelijk trekt 10.000 bezoekers

Geen categorie

Ruim 10.000 kunstliefhebbers hebben al een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum in Amsterdam dat vorige week tijdelijk werd geopend. Dat heeft het museum donderdag bekendgemaakt.

Tijdelijk Stedelijk trekt 10.000 bezoekers

 

 

 

Het museum was jarenlang dicht wegens een ingrijpende restauratie. De verbouwing is nog steeds niet klaar. Maar de directie besloot de deuren  tijdelijk te openen om het publiek alvast te laten zien hoe het geworden is. Het publiek “vindt het geweldig om weer in het Stedelijk naar binnen te kunnen lopen”, aldus zakelijk directeur Patrick van Mil.

Tot 9 januari zijn er de tentoonstellingen Taking Place en  Monumentalisme te zien. Er is werk te zien van onder anderen Barbara Kruger, Karel Appelen Jan Dibbits. Ook de nieuwste aanwinsten, werk van Rineke Dijkstra en William Leavitt, zijn te bewonderen.

 

Reageer op dit artikel