nieuws

Tijdelijk hotel-paviljoen met inkijk

Geen categorie

Rick Bruggink en Marko Matic ontwierpen een tijdelijk Hotelpaviljoen voor Kunstenfestival Grenswerk in Enschede. De twee jonge architecten, beide werkzaam bij IAA Architecten, deden dit in samenwerking met kunstenaars Jan Smaga en Aneta Grzeszykowska uit Warschau. Het project, getiteld ‘Night at the Museumlaan’, stelt bezoekers aan het evenement in staat om goedkoop een nacht door te brengen op deze centrale locatie.

Tijdelijk hotel-paviljoen met inkijk

Het tijdelijke hotel beschikt over vijf afgeschermde slaapkamers. Daarachter is een tuin met gezamenlijke voorzieningen, zoals een toilet, douche en ontbijtruimte. Dit alles wordt afgeschermd door een doorlopende buitenwand van lamellen. Hierdoor ziet het complex eruit als één object. Het gehele project, inclusief de meubels, is gemaakt van berken multiplex.

Het schetsontwerp is verder uitgewerkt met X kwadraat uit Enschede, die ook voor de realisatie tekende. Gezamenlijk zijn slimme oplossingen bedacht om ambities en budget op elkaar aan te laten sluiten.

 

Volgens de ontwerpers creëren de huidige villa’s aan de Museumlaan in Enschede met elkaar de sfeer van een expo-terrein, waarbij iedere villa een soort paviljoen is. In tegenstelling tot de andere huizen langs deze straat is dit huis opengewerkt. Vanaf de straat kunnen passanten in de kamers kijken, waardoor de bewoners van het paviljoen-hotel onderdeel worden van het schouwspel. ‘Als een gast midden in de nacht het licht aan doet om te lezen, kan iedereen dat zien.’

 Overnachtingen in het hotel, in combinatie met een bezoek aan een van de vele voorstellingen die te zien zijn tijdens Grenswerk, zijn telefonisch te boeken via 053-4858500.

 

 

Reageer op dit artikel