nieuws

Thomas Oles lector Academie van Bouwkunst

Geen categorie

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft de Amerikaanse landschapsarchitect en wetenschapper Thomas Oles (38) benoemd tot lector Living Landscape. In het gelijknamige internationale onderzoeksproject doet Oles de komende twee jaar onderzoek naar de geschiedenis van cultuurlandschappen en duurzaamheid in ontwerp en planning van landschappen.

Thomas Oles lector Academie van Bouwkunst

Thomas Oles studeerde aan de Universiteit van Washington, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de Koninklijke Veterinaire en Landbouw Universiteit in Denemarken en aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hij werkte onder meer voor Ken Smith Landscape Architect, Martha Schwartz Partners, GLS Landscape|Architecture en ORG Architects. Daarnaast was hij als gastdocent verbonden aan de universiteit van Washington, Oregon en Cambridge (UK). Hij geeft lezingen en schrijft regelmatig kritieken over landschapsarchitectuur.

Oles is de auteur van Recovering the Wall: thoughts on landscape, bounding and ethics (verschijnt binnenkort bij University of Chicago Press). Thomas Oles heeft zich nu voor twee jaar verbonden aan de afdeling Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Zijn intreerede op 9 september is de start van een reeks van zes publiekslezingen, waarin internationale experts ingaan op de betekenis van landschap en de relatie tussen landschapsarchitectuur en de stedelijke omgeving.

Reageer op dit artikel