nieuws

Ontwerper Hella Jongerius in Boijmans

Geen categorie

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert 13 november een overzichtstentoonstelling met werk van de internationaal vermaarde ontwerpster Hella Jongerius. De expositie Misfit is te zien tot en met 13 februari 2011. Dat heeft het Rotterdamse museum donderdag bekendgemaakt.

Ontwerper Hella Jongerius in Boijmans

 

 

 

Jongerius (1963) geldt als een van de belangrijkste industrieel ontwerpers van haar generatie. Ze werd bekend door haar vernieuwende visie op het designvak.

Zo introduceerde ze ambachtelijke imperfecties in haar ontwerpen en maakte ze gebruiksvoorwerpen met een afwijking (‘misfits’). Ook verwerkte ze historische motieven en verhalende decoraties in haar ontwerpen, zoals de Frog Table, een tafel met daarop een kikker.

Het is voor het eerst dat het hele oeuvre van Jongerius in Nederland wordt getoond. De expositie in het Boijmans geeft onder meer inzicht in haar werkwijze. Naast industriële producten zijn er unieke experimenten en schetsmodellen te zien. Nieuw is een serie van driehonderd vazen waarop Jongerius experimenteert met kleur.

Reageer op dit artikel