nieuws

Nominatie Museum Boijmans Van Beuningen

Geen categorie

Museum Boijmans Van Beuningen is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2010. De jury oordeelde dat het museum met zijn gevarieerde presentaties nieuwsgierigheid opwekt. Bovendien bereikt het Boijmans nieuwe bezoekersgroepen met zijn publieksvriendelijke houding en innovatieve initiatieven, zoals Boijmans TV. Het museum dat vanaf maandag 13 september de meeste stemmen krijgt van het publiek wint 100.000 euro.

Nominatie Museum Boijmans Van Beuningen

De andere gegadigden voor de prijs van 100.000 euro zijn het Museum de Fundatie (Zwolle/Heino) en het Stedelijk Museum Schiedam. Dit jaar gaat de prijs naar een museum voor beeldende kunst dat zijn collectie op een publieksvriendelijke en innovatieve manier presenteert. Van maandag 13 september tot en met zondag 14 november kan het publiek via www.museumprijs.nl of per SMS stemmen op hun favoriet.

 

Reageer op dit artikel