nieuws

Monument voor verhalen

Geen categorie

Kossmann.dejong heeft voor de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam de museale tentoonstelling: Laurenskerk, een monument vol verhalen ontworpen en ingericht. De tentoonstelling wordt vrijdag 10 september geopend door ZKH de Prins van Oranje.

Monument voor verhalen

 

 

Het ontwerp van Kossmann.dejong voor de multimediale tentoonstelling in de Laurenskerk is gebaseerd op verhalen die in het gebouw besloten liggen. Er wordt geput uit een geschiedenis van ruim vijf eeuwen, van het begin van de stad en door verschillende eeuwen kijkend naar de toekomst.

In de kapellen van de kerk zijn thema´s verbeeld, die allemaal met de Laurenskerk en Rotterdam te maken hebben. Zo heeft elke kapel zijn eigen thema gekregen, en zijn vorm en inhoud altijd specifiek voor het onderwerp. Elke kapel is telkens weer anders. Een tentoonstelling die de muren laat spreken over heden en verleden, over leven en dood, over het bombardement en de wederopbouw en over de stilte van de stad.

Een speciaal ontwikkeld audioboek, dat elke bezoeker krijgt bij aanvang van de tentoonstelling, geeft uitleg en verdieping door verschillende mensen aan het woord te laten.

 

Reageer op dit artikel