nieuws

Kyteman brengt Requiem op Rotterdamse bouwput

Geen categorie

Op zaterdag 2 oktober neemt Parfum de BoemBoem op gepaste wijze afscheid van oude gebouwen in Rotterdam, die plaats maken voor nieuwe. Op de locatie waar het oude Stadskantoor momenteel gesloopt wordt, en waar OMA’s nieuwe Stadskantoor zal verrijzen, geeft Colin Benders (bekend als Kyteman) op zaterdag 2 oktober een eenmalig concert in een décor van afbraakresten.

Kyteman brengt Requiem op Rotterdamse bouwput

Parfum de BoemBoem is een serie fiets- en wandelroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden in Rotterdam. Op 2 oktober presenteert Parfum de BoemBoem de laatste editie van dit jaar, met een wandeling én een exclusief concert op een bouwput. De wandeling start om 18.30 uur bij het voormalige Stadskantoor (vlak achter het Stadhuis in Rotterdam). Om 20.30 eindigt de wandeling bij het Stadskantoor. Waar Colin Benders zijn muziekstuk Requiem ten gehore brengt. Of zoals hij zegt “Een afscheid van een ‘oude vriend”.

Stadskantoor

Het Stadskantoor wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Stadskantoor, ontworpen door architectenbureau OMA van Rem Koolhaas. Een combinatie van monument (oude Stadstimmermanshuis) en nieuwbouw. Dit multifunctionele gebouw moet het meest duurzame gebouw van Nederland worden. Het biedt plaats aan de grootste Stadswinkel van Rotterdam, aan woningen, winkels, kantoren en een ondergrondse parkeergarage. Dit jaar wordt de sloop afgerond, in 2014 wordt het opgeleverd. In de tussentijd investeert de gemeente in het aantrekkelijk houden van de locatie tijdens de sloop en herontwikkeling.

Reageer op dit artikel