nieuws

Koopwoningen weer goedkoper

Geen categorie

De prijzen van koopwoningen zijn in de maand augustus opnieuw gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Vorige maand waren woningen gemiddeld 0,4 procent goedkoper, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Koopwoningen weer goedkoper

 

 

 

De prijzen van koopwoningen zijn sinds februari 2009 onafgebroken lager dan een jaar eerder, maar de prijsdaling is in de loop van 2010 geleidelijk kleiner geworden. Vergeleken met juli van dit jaar daalde de huizenprijzen met 0,2 procent.

Vrijstaande woningen (doorgaans het duurdere type woning) waren in augustus, met een stijging van 0,6 procent, voor het eerst in anderhalf jaar duurder dan een jaar eerder. Naast de vrijstaande woningen waren ook appartementen duurder dan een jaar eerder. Alle andere woningtypen waren goedkoper dan in augustus 2009.

Ruim tienduizend bestaande woningen wisselden in augustus van eigenaar. Dat is bijna 9 procent meer dan in augustus 2009. Van alle woningtypen werden meer huizen verkocht. Het aantal verkochte vrijstaande woningen nam met bijna 17 procent het sterkst toe. Er werden in de eerste acht maanden van 2010 iets meer woningen verkocht dan in dezelfde periode in 2009.

www.cbs.nl

Reageer op dit artikel