nieuws

KCAP, Arup en Fakton transformeren Heizelgebied Brussel

Geen categorie

KCAP Architects & Planners heeft samen met adviesbureaus Arup en Fakton de prijsvraag gewonnen voor de herinrichting van de omgeving van het Heizelstadion. Het ontwerp voor NEO, gekozen uit acht inzendingen, moet de omgeving transformeren tot integraal onderdeel van de stad.

KCAP, Arup en Fakton transformeren Heizelgebied Brussel

 

 

De plannen bestaan uit een nieuw stadion met 60.000 plaatsen en een congrescentrum. Daarbij voorziet het plan voor de wijk waar ook het Atomium ligt, in groene ruimte en faciliteiten voor bedrijven, amusement, winkelen, leisure, recreatie, cultuur en politiek.

Het Heizelplateau heeft een unieke ligging binnen de stad en een geschiedenis die het publieke belang combineert met openbare vrijetijdsbesteding. Hier ligt, volgens KCAP, de mogelijkheid om een forum voor Europa te creëren, een plek waar diversiteit samenkomt. Daarnaast is de locatie van grote betekenis als grote groene ruimte, zowel binnen het stedelijk netwerk als op locaal niveau.

KCAP transformeer Heizelgebied 

“De complexiteit van het stedelijk weefsel van Brussel reflecteert een constructie van gewesten, taalgemeenschappen, invloedssferen en tradities. Het Heizelplateau vraagt daarom om een hedendaagse visie waarin Brussel, België en Europa samenkomen op één plek,” zegt Kees Christiaanse, oprichter en partner van KCAP en benoemde ‘Urbaniste en chef’ voor NEO.

Atomiumin nieuwe Heizelinrichting Het Atomium komt door de plannen ook in een aantrekkelijke omgeving te staan.

De uitwerking van het ontwerp van KCAP, Arup en Fakton en de realisatie van de sub-fases zal over een periode van ongeveer 10 jaar plaatsvinden.

Reageer op dit artikel