nieuws

Jencks Award 2010 naar Steven Holl

Geen categorie

Steven Holl heeft de internationale Charles Jencks Award: Visions Built 2010 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen die de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan zowel architectuurtheorie als architectuurpraktijk.

Jencks Award 2010 naar Steven Holl

 

 

 

Volgens het RIBA is Holl een van de belangrijkste architecten van Amerika. Hij staat bekend voor zijn vermogen om ruimte en licht te mixen met contextuele gevoeligheid. Hij is gespecialiseerd in de integratie van nieuwe projecten in projecten met culturele en historische betekenis.

 Steven Holl 2010Foto: Mark Heitoff

Bekende werken van Holl zijn het Kiasma Museum van Hedendaagse Kunst in Helsinki (1998), de Nelson-Atkins Museum of Art in Kansas City, de Sarphatistraat bureaus, Amsterdam (2000) en de kapel van St. Ignatius, Seattle, Washington (1997).

Linked Hybrid door Steven Holl
Linked Hybrid Beijing 2009. Illustratie ShuHe

Daarnaast won het architectenbureau onlangs verschillende internationale design wedstrijden, waaronder een uitbreiding van de Charles Rennie Mackintosh Glasgow School of Art, de Cite du Surf et de l’Ocean, Biarritz en Sail Hybrid, een badplaats project in de gemeente Knokke-Heist, België.

 

Reageer op dit artikel