nieuws

Inschrijven Nederlandse Bouwprijs tot 7 oktober

Geen categorie

De Nederlandse Bouwprijs 2011 is tot 7 oktober 2010 open voor inzendingen. De categorieën zijn Gebouwen; Bouwwerken; Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden; Bouwmaterialen en –systemen en de nieuwe categorie Talent met Toekomst. De jury beoordeelt inzendingen op creativiteit, inventiviteit en innoverend vermogen. Het thema is ‘Bouwen doen we samen’.

Inschrijven Nederlandse Bouwprijs tot 7 oktober

De nieuwe categorie Talent met toekomst is bedoeld voor young professionals en studenten. Deze prijs kijkt naar ontwerpen die een belangrijke bijdrage leveren aan biobased bouwen. Dit soort bouwen gaat uit van het gebruik van materialen die zijn gemaakt van bijvoorbeeld tarwe en maïs, zogenaamde biomassa.

Overige categorieën

• Gebouwen – In Nederland gerealiseerde nieuwbouw, transformatie, renovatie of restauratie in woningen utiliteitsbouw.

• Bouwwerken – In Nederland gerealiseerde bruggen, viaducten en overige kunstwerken die de omgeving inspireren.

• Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden – Teams of organisaties die duurzaamheid en veiligheid integraal hebben doorgevoerd in het ontwerp, de bouw, het gebruik en het onderhoud van het bouwwerk of gebouw. Hieronder vallen ook onderhoudsvriendelijke gebouwen.

• Bouwmaterialen & -systemen – Bijzondere bijdragen op het gebied van bouwelementen, materialen, hulpmiddelen, daksystemen, gevelsystemen, verlichtingssystemen, afbouw en onderhoud, hangen sluitwerk, isolatie, keukens & sanitair en ruwbouw.

De prijs wordt 9 februari 2011 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in het Beatrix Theater in Utrecht. De genomineerden worden 23 november 2010 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel