nieuws

HKU start lectoraat ‘Kleur in context’

Geen categorie

Het College van Bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) heeft beeldend kunstenaar Frank Koolen benoemd tot lector ‘Kleur in Context’. Met dit nieuwe lectoraat wil de HKU de grote impact die het gebruik van kleur heeft in ons dagelijks leven een prominente plek in het kunstonderwijs geven.

HKU start lectoraat ‘Kleur in context’

 

 

Frank Koolen gaat onderzoeken hoe de kleur van dingen van invloed is op de wijze waarop die dingen worden beleefd. Daarnaast krijgt het lectoraat een sterke praktische component. In workshops en kleurenlabs zal worden geëxperimenteerd met de werking van kleur. Het lectoraat wil daarmee een verbindende factor vormen tussen de HKU, instellingen uit de kunstwereld, vormgevingsbureaus en bedrijven. Zo kunnen bedrijven bij het lectoraat aankloppen voor een kleuradvies.

Frank Koolen (Maastricht 1978) is in 2001 afgestudeerd als bachelor Fine Art bij de HKU. Daarna vervolgde hij zijn studie aan De Ateliers en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Het werk van Koolen gaat sterk over ordenen en systematiseren. Kleur speelt daar, naast vorm, een cruciale rol in. Frank Koolen is zeer veelzijdig: hij maakt ondermeer video’s, installaties, foto’s, sculpturen en collages.

Reageer op dit artikel