nieuws

Gemeente wil door met tweede Koopgoot

Geen categorie

Het Rotterdamse gemeentebestuur zal vrijstelling verlenen aan de zeventig meter hoge ‘Koopgoot 2’ en blijft de komst van het kubusvormige gebouw ‘faciliteren en stimuleren’. Dat zei wethouder Karakus vorige week op kritische vragen vanuit de commissie Fysieke Infrastructuur. Die zette vraagtekens bij het project van Multi Vastgoed Corporation.

Gemeente wil door met tweede Koopgoot

 

 

Met 35.000 vierkante meter aan winkeloppervlak zou de creatie van Koolhaas’ Office for Metropolitan Architecture (OMA) alleen maar voor meer leegstand van winkelruimte zorgen.

Volgens Karakus is de bouw van het complex cruciaal voor ‘behoud van de regionale functie’ van het Rotterdamse centrum. De wethouder laat de leegstand dit jaar nog in kaart brengen. In verband met de crisis op de kantorenmarkt brengt Multi Vastgoed de geplande hoeveelheid kantoorruimte (10.000 vierkante meter) in het complex fors terug ten gunste van meer woningen.

De ontwikkelaar heeft de hoogte van het bouwwerk ook al teruggebracht van 85 meter naar 70 meter. Mede wegens de verkleining van het programma zijn de eivormige holtes in het oorspronkelijke ontwerp voor de ‘Kaas van Koolhaas‘ vervangen door rechthoekige (‘verpixeld’). Kosten van het project zijn geraamd op 300 tot 400 miljoen euro.

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel