nieuws

Drie Delftse architecten in wereldwijde top tien

Geen categorie

Drie afgestudeerde studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft behoren tot de top tien van de meest getalenteerde architectuurstudenten van de wereld. Dat heeft de TU Delft bekendgemaakt.

Drie Delftse architecten in wereldwijde top tien

 

 

 

 

 

Het gaat om Sofia Cárdenas, Qili Yang en Illmar Hurkxkens. Het drietal, dat vorig jaar afstudeerde, is opgenomen in de shortlist van de Architectural Review, een internationaal verschijnend architectuurtijdschrift dat zijn thuisbasis heeft in Londen en al ruim honderd jaar verschijnt. De Delftse bollebozen bevinden zich in een internationaal gezelschap. Andere getalenteerde bouwmeesters die in de shortlist zijn opgenomen, studeerden aan onder meer de Ecole Speciale d’Architecture in Parijs en aan de Princeton University School of Architecture in New Jersey.

Sloppenwijk

Sofia Cárdenas studeerde af op een plan om de sloppenwijk in Dharavi in het Indiase Mumbai te verbeteren. Centraal in haar afstudeeronderzoek, met als titel A sustainable business hub, staan de mogelijkheden om door uiteenlopende maatregelen de economie binnen het gebied op te krikken. Het idee is een alternatief voor een voorstel van de Indiase overheid. Die wil van Dharavi een duurzame wijk voor de middenklasse maken. Van Qili Yang is het afstudeeronderzoek Smallness: Re-scripting the collective housing in Shenzhen. Onderwerp is de wijk Da-xin in het centrum van de Chinese stad Shenzhen. Daar verrijst grootschalige nieuwbouw waardoor de traditionele samenleving dreigt te verdwijnen. Yang heeft daarvoor een alternatief ontwikkeld. Hij stelt voor woningen in hoge dichtheden te bouwen, maar zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen.

Petten

Illmar Hurkxkens studeerde af op de Hondsbossche Zeewering in Petten. In Paradise Regained – The watchman, The sleeper, The dreamer and the city maakt hij deze dijk tot het uitgangspunt voor een nieuwe stad met bijzondere architectuur en een nieuw landschap.

Bron: Cobouw

 

Reageer op dit artikel