nieuws

Bram Vromans winnaar BNI-prijs

Geen categorie

Bram Vromans van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is de winnaar van de BNI-prijs 2010. Dit werd gistermiddag bekend gemaakt. Vromans wist met zijn ontwerp voor een popschool in Scheveningen de jury te overtuigen van zijn kracht als interieurarchitect.

Bram Vromans winnaar BNI-prijs

 

 

De jury bestond uit Koos Frederiks (Frederiks & van der Nat), Abbie Steinhauser (Merkx+Girod), Jaap Huisman (hoofdredacteur Smaak) en Anita Haver (bestuurslid BNI). Steinhauser: “Bram onderscheidt zich van de andere talenten omdat hij na een heldere analyse tot een eigen en compleet ontwerp komt, waarin alles lijkt te kloppen. Het ontwerp getuigt van zijn professionaliteit.”

 Vroman wint BNI-prijs 2010 Vromans bedacht voor Visafslag in Scheveningen een popschool “die voor de muzikant(en) niet alleen functioneel is, maar ook inspireert en motiveert”

Gabor Disberg van de Rietveld Academie in Amsterdam is de tweede winnaar van de BNI-prijs 2010. Hij kreeg een eervolle vermelding omdat hij op fascinerende wijze invulling gaf aan zijn onderzoek naar flexibele architectuur. Volgens de jury wekt zijn afstudeerproject , ook al is het (nog) geen compleet ontwerp, hoge verwachtingen.

De andere genomineerde talenten waren Angela van Gils van de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, Eva Rius van Teeseling van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Joep Esseling van de Hogeschool Zuyd/ABK in Maastricht, Roos Zondervan van de Kunstacademie AKV St. Joost in Breda, Kim Wildhagen van de Hanzehogeschool in Groningen en Marieke van Dijk van Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

De BNI-prijs 2010 werd gesponsord door Kembo en Leoxx.

 

Reageer op dit artikel