nieuws

Alasdhair Willis verlaat Established & Sons

Geen categorie

Alasdhair Willis, de man die de Britse meubelindustrie weer op de kaart zette met de lancering van het merk Established & Sons in 2005, treedt terug als directeur van het meubelmerk. Daarmee is hij de derde manager die het bedrijf verlaat, na art director Mark Holmes twee jaar geleden en business development director Tamara Caspersz vorig jaar.

Alasdhair Willis verlaat Established & Sons

 

De lancering van Established & Sons tijdens het London Design Festival in 2005 werd gezien als bewijs van de opleving van de Britse designwereld. Willis zette zijn merk in de markt met de slogan Made in Britain, dat behalve een goede marketingzet ook een poging was om de kwakkelende Britse meubelindustrie nieuw leven in te blazen. Helaas verhuisde Established & Sons de productie na een paar jaar naar Italië en India en werd de slogan van de verpakkingen afgehaald.

Glamour in meubelland

Willis, die vroeger werkte bij het designtijdschrift Wallpaper, is een graag geziene figuur in het Britse societyleven en staat bekend om zijn uitgebreide adressenboek. De feesten van Established & Sons tijdens de meubelbeurzen trokken daardoor celebrities – en daarmee de paparazzifotografen – van binnen- en buiten de interieurwereld aan, zoals Paul McCartney en Bono.

 

Aqua-tafel van Zaha Hadid

Jong en Dutch
Sinds de oprichting speelde Established Sons zich in de kijker door met gerenommeerde ontwerpers te werken als Jasper Morrison, Konstantin Grcic en architecten als Zaha Hadid. Het merk gaf echter ook veel jonge ontwerpers zoals Raw-Edges en Alexander Taylor een kans. Tijdens de laatste presentatie op de Salone del Mobile in Milaan, presenteerde Willis nogal wat ontwerpen van Nederlandse designers, zoals Bertjan Pot en Scholten Baijings.

Volgens het persbericht, gaat willis zich richten op zijn creative consultancy-bedrijf Announcement, dat hij in 2003 begonnen was en naast het meubelmerk runde, dat voetballer David Beckham tot zijn klanten mag rekenen.

  

Ladenkast Stack van Raw Edges

 

 

Reageer op dit artikel