nieuws

Verkoop nieuwbouwwoningen VS op dieptepunt

Geen categorie

De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in juli gedaald tot het laagste niveau dat ooit werd gemeten. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Verkoop nieuwbouwwoningen VS op dieptepunt

 

 

 

Omgerekend naar het aantal verkopen in een heel jaar werden in juli 276.000 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat was 12 procent minder dan in juni en het laagste aantal sinds het begin van de metingen in 1963. De gemiddelde huizenprijs daalde vorige maand met 1,7 procent in vergelijking met juli 2009 tot het laagste peil in ruim zes jaar tijd.

De verkopen in juni bleken bij nadere bestudering uit te zijn gekomen op
315.000 op jaarbasis. Dat was nog 12 procent meer dan in de voorgaande
maand, maar minder dan het aantal van 330.000 verkopen op jaarbasis dat
eerder voor juni werd gemeld. Analisten hadden voor juli eveneens een
verkooptempo van 330.000 nieuwe huizen op jaarbasis voorspeld.

Dinsdag meldde de branchevereniging van Amerikaanse makelaars dat de
verkoop van bestaande woningen in de VS vorige maand met ruim 27 procent is ingezakt in vergelijking met de voorgaande maand. De sterke daling van de verkopen hangt voor een groot deel samen met het aflopen van een maatregel die het kopen van een huis aantrekkelijker maakte voor starters op de huizenmarkt.

Het tempo waarin vorige maand nieuwe bouwvergunningen werden verstrekt, duidt nog niet op een verbetering van de huizenmarkt. Op jaarbasis werden in juli 559.000 nieuwe vergunningen verstrekt, ruim 4 procent minder dan in juni. In die maand nam het aantal nieuwe vergunningen al met ruim 3 procent af, tot 565.000 op jaarbasis. 

Reageer op dit artikel