nieuws

Urban camping shower experience

Geen categorie

Al eerder meldde de site van ‘de Architect’ dat eindelijk je droom van een kampeerplek in het openbaar groen, op een parkeerplek of in de tuin van je buren waarheid is geworden. Want van 19 tot 29 augustus is dit mogelijk tijdens City Camp Castricum! De bewoners van Castricum bieden kampeerplekken en voorzieningen en DUS architects biedt je de mogelijkheid voor een ware ‘urban camping shower experience’ in het enorme blauwe douchehuis.

Urban camping shower experience

City Camp Castricum

De camping is geen afgesloten terrein, maar vermengt zich met het leven in Castricum. Kunstenares Sabrina Lindemann heeft samen met DUS architects en het grafisch bureau DUEL ervoor gezorgd dat het publieke domein is getransformeerd tot een kampeerterrein. Op deze manier is City Camp Castricum onderdeel van het Noord Holland Kunst Biënnale 2010

 

Hoe, wat en waar?

Het verblijf op de camping is gratis. Gasten kunnen kamperen op vooraf bepaalde locaties. Alle informatie is te verkrijgen bij de receptie. Alleen mensen die zich registeren bij de receptie mogen gebruik maken van het kampeerterrein. Adres van de receptie: Burg. Mooijstraat 13, 1901 EP Castricum.

Wat mee te nemen?

Neem mee: je tent, je slaapzak, kookgerei en alles wat je nodig hebt om City Camp Castricum een onvergetelijke belevenis te maken. Houd er wel rekening mee dat de voorzieningen getroffen door de bewoners, soms iets verder weg zijn dan je gewend bent op ‘gewone’ campings. 

 

Urban camping shower experience

Voor degenen die zin hebben in een echte ‘urban camping shower experience’ heeft DUS architects een enorm douchehuis ontworpen. Het bestaat geheel uit blauwe luchtbedden en staat op een stuk openbaar groen in het centrum van Castricum. Twee ingebouwde watercontainers worden verwarmd door de zon.

Het idee achter het ontwerp is de zee dichterbij Castricum te brengen en daarbij refereert het direct naar de bezigheid ‘kamperen’. Het kwetsbare materiaal test de gastvrijheid van de inwoners en de campinggasten. Zal het douchehuis 10 dagen lang overleven in de publieke ruimte?

Reageer op dit artikel