nieuws

Transformatie AWZI Aalsmeer

Geen categorie

Syb van Breda & Co architects leverde het winnende ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van het waterlandschap AWZI van Aalsmeer. Het Hoogheemraadschap van Rijnland schreef een prijsvraag uit om van het gebied (een waterlandschap zorgt voor een waterberging op eigen terrein) een hightech, schone en duurzame installatie te maken.

Transformatie AWZI Aalsmeer

 

 

De architecten kozen ervoor om alle gebouwen te voorzien van een esthetische huid om de bestaande constructie heen. Het nieuwe waterlandschap sluit aan op zijn omgeving en laat ruimte aan de belendende molen.

 Breda-Waterzuivering 

De massieve cilindrische en orthogonale vormen van de bassins en gebouwen worden aaneengesmeed door een landschap vol bloemen, bomen en riet en omringd door een brede waterpartij. De meest geurende installaties krijgen een kegel- of bolvormig dak. De hele installatie krijgt een witte kleur dat staat voor zuiverheid.

 Breda-Waterzuivering Aalsmeer 

Het winnende projectteam bestaat uit Syb van Breda, Nicolai Waterdrinker, Mark Snijder en Maikel Waterdrinker.

 

Reageer op dit artikel