nieuws

Stop scholenprogramma nekt Britse architecten

Geen categorie

De aankondiging op 5 juli van minister van onderwijs Michael Gove dat het scholenprogramma ‘Building Schools for the Future’ is geschrapt, heeft geleid tot een directe spectaculaire toename van werkeloosheid onder architecten. Deze steeg met 11,5 procent in een maand tijd.

Stop scholenprogramma nekt Britse architecten

Het BSF-programma was het meest prestigieuze bouwprogramma dat Engeland ooit heeft gelanceerd. Het startte in 2005 met een investering van maar liefst 2,2 miljard. In 2011 zou elke Britse gemeente minstens drie renovatieprojecten en één groot nieuwbouwproject aangewezen moeten hebben. In 2016 zouden de werkzaamheden overal in volle gang moeten zijn geweest. 

Vorige week verklaarde minister Michael Grove echter, dat het stopzetten van het BSF-programma niet het einde betekent van nieuwbouw en renovatie van Britse scholen. Om zijn woorden kracht bij te zetten, keurde hij diezelfde dag investeringsplannen goed voor 33 voorbeeldprojecten. Daarnaast meldde hij dat voor 119 urgente bouwprojecten gezocht wordt naar partnerschappen die de investeringen kunnen dragen.

Reageer op dit artikel