nieuws

SFB Tower in Shenzhen krijgt deels begroeide gevel

Geen categorie

De Shenzhen (China) Stock Exchange van OMA krijgt een groene buurman. Hans Hollein uit Oostenrijk presenteerde onlangs zijn plannen voor de SFB Tower.

SFB Tower in Shenzhen krijgt deels begroeide gevel

 

 

 

 

De vlakke gevel van de kantoortoren wordt afgewisseld met begroeide zones van elk vijf verdiepingen. De begroeide verdiepingen krijgen daarbij dankzij uitstekende of inspringende volumes een eigen uiterlijk. De tussengelegen etages krijgen een vlakke transparante gevel om het contrast met de ‘groene’ etages te vergroten.

 Sfb-tower 

In het ontwerp van Hans Hollein voor het 42 verdiepingen tellende gebouw is een glazen entree opgenomen die zich over een aantal etages uitstrekt. Het plan voorziet verder in een businesscentrum en een  parkeergarage van twee lagen.

 

Reageer op dit artikel